miércoles, 19 de diciembre de 2012

Caraterísticas de Enterobacteriaceae

Na definición clásica dunha Enterobacteriaceae úsanse sete criterios básicos que son os seguintes:

  1. Son bacterias Gram negativas, a maioría son bacilos, outros cocobacilos e outros pleomórficos.
  2. Non son esixentes, son de fácil cultivo.
  3. Son oxidasa negativos, é dicir, que carecen da enzima citocromo oxidasa, pero cunha excepción, as Plesiomonas, que son oxidasa positivas,
  4. Son capaces de reducir nitrato en nitrito.
  5. Son anaeróbicos facultativos.
  6. Son fermentadores de carbohidratos en condicións anaeróbicas con ou sen a producción de gas ( en especial a glucosa e a galactosa) e tamén son oxidadores dunha ampla gama de substratos en condición aeróbicas.
  7. Moitos xéneros teñen un flaxelo que sirve para desplazarse, aínda que algúns xéneros non son móbiles.
Adicional a todo isto, as Enterobacteriaceae non forman esporas, algunhas producen toxinas, poden ser encapsuladas e son organismos catalasa positivos. Son quimioheterótrofos, e precisan compostos simples de carbono e nitróxeno para o seu crecemento, xeralmente só con D- glucosa, aínda que algunhas tamén precisan aminoácidos e vitaminas. A termperatura óptima  de crecemento está entre os 22ºC e os 37ºC. 
As diferenzas entre os nomes dos diversos xéneros proveñen de criterios máis precisos, como a fermentación dos diferentes azucres, a producción ou non de azufre, a presencia de enzimas metabólicas, etc. Os serotipos de importancia médica e sanitaria poden distinguirse entre sí pola presencia ou ausencia de antíxenos na súa constitución celular, tales como no lipopolisacárido ( antíxeno O), o antíxeno flaxelar ( antíxeno H) ou o antíxeno capsular ( antíxeno K).

No hay comentarios:

Publicar un comentario