lunes, 26 de noviembre de 2012

Infección cirúrxica

É unha complicación que se orixina a través dunha intervención cirúrxica ou dunha incisión.Os organismos que invaden os tecidos vivos son patóxenos. Estos poden ser bacterias, virus, parásitos e fungos.

Hai dous tipos de infección cirúrxicas:
  •  Infección superficial: tipo de infección que se da superficilamente como na pel, tecido celular subcutáneo, fascia e músculo.
  • Infección profunda: tipo de infección que se da no interior do corpo, nun determinado órgano que foi manipulado durante o procedemento operatorio.
Según a súa extensión pode ser:
  • Local : abscesos, granulosa.
  • Rexional: linfaxite-adenite.
  • Sistemática : sepse.




 Os factores causantes deste tipo de infección poden ser:
  • ENDÓXENOS: idade, enfermidades preexistintes, diabetes, obesidade, duración da hospitalización, operación abdominal (depende do sitio do abdome), lesións malignas, desnutrición o tabaquismo, unha flora polimicrobiá.
  • ESÓXENAS: duración da operación, perforación das luvas, procedementos de urxencia, contaminación polo aire, unnha flora micromicrobiano. 
O proceso de infección abarca 3 etapas : INVASIÓN, LOCALIZACIÓN E RESOLUCIÓN  as cales conducen a recuperación. Esta nervergantes pode retroceder cara a extensión da infección.
As características, a calidade invasora do microorganismo causal, son de moita importancia na prevención e no tratamento, o cal adoita ser con antibiótico. Para previr este tipo de infecións e imprecisdibel:  evitar a contaminación do sitio operatorio, empregar material estéril e un equipo individual para cada paciente, que o equipo cirúrxico este estéril, área cirúrxica antiséptica, esterilizar os equipos de incisión despois de cada intevención e manter en todo o momento a asepsia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario